Senatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativa a PSD si PNL, prin care alocatiile de hrana pentru adultii din spitale se majoreaza cu cel putin 30%, pentru a acoperi inflatia si majorarea TVA.

Propunerea legislativa prevede ca normativele de cheltuieli pentru alocatiile de hrana din spitale, in prezent de 7 lei/zi, vor fi majorate la 9,1 lei, pentru bolnavii adulti care nu sufera de afectiuni cronice.

Pentru internatii cu boli cronice, majorarea alocatiei de hrana este mai mare: 16,3 lei pentru bolnaii de TBC si HIV/SIDA, 14,95 lei pentru bolnavii de hepatita si neoplazici, 15,6 lei pentru bolnavii de diabet, 14,95 lei pentru bolnavii arsi, potrivit MEDIAFAX.

Femeile lauze vor beneficia de o alocatie zilnica pentru hrana de 10,4 lei, bolnavii in leprozerii - 11,7 lei, iar bolnavii psihic - 13 lei.

Au fost majorate, corespunzator, si normativele de cheltuieli pentru hrana pentru copii: 18,85 lei pentru copiii bolnavi de diabet, 14,3 lei pentru copiii bolnavi de TBC si HIV/SIDA, 7,8 lei pentru copiii nascuti prematur si cei alimentati artificial, 7,8 lei pentru copiii cu varste intre 0 si 3 ani, 10,14 lei pentru copiii cu varste intre 3 si 16 ani.

Propunerea legislativa a fost adoptata cu 45 de voturi "pentru", 35 de voturi "impotriva" si doua abtineri. Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.