Romanii ar putea fi scutiti de scumpiri la mancare in urmatoarele cateva luni. Vezi unde gasesti cea mai ieftina si cea mai scumpa mancare.

Producatorii si procesatorii estimeaza ca doar in anumite conditii ar mai putea recurge la majorari de preturi in viitorul apropiat. In plus, in apropierea Pastelui, preturile la oua "la poarta" producatorilor au sanse sa fie mai mici comparativ cu anul trecut, potrivit Gandul.

  • Pretul alimentelor in tara

De exemplu, cei mai ieftini cartofi pot fi cumparati in Covasna (1,8-3 lei pe kg) si Bucuresti (2,5-3 lei pe kg), in timp ce, cei mai scumpi se gasesc pe tarabele din Bihor, unde un kilogram costa 3,5 lei. Locuitorii din judetele Valcea si Arges cumpara cea mai ieftina carne de pasare la un pret de 6,9-8,5 lei pe kg, in timp ce in oborurile din Bihor, acelasi kilogram de carne de pasare are un pret de circa doua ori mai mare, mai exact de 14,5 lei pe kg. In perioada urmatoare, crescatorii de pasari spun ca doar in anumite conditii am putea asista la unele majorari de preturi la carnea de pasare.

  • Pretul uleiului a scazut

Nici la ulei nu se intrevad scumpiri in urmatoarea perioada. "Deocamdata, de la inceputul anului si pana in prezent pretul uleiului a crescut doar cu 2-3%, ca urmare a influentei din cauza scumpirii licentelor de transport. Pentru perioada urmatoare nu ne asteptam la modificari de pret. Pretul barilului creste, dar dolarul se ieftineste", a declarat Viorel Zichil, de la patronatul producatorilor de ulei. Potrivit acestuia, pe plan international, in ultimele doua saptamani, pretul uleiului a tot scazut.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.