Prefatand partida de fotbal pe care selectionata Romaniai o va disputa maine, presa luxemburgheza face o analiza economica si fotbalistica a tarii noastre.

Potrivit publicatiei Tageblatt, citata de MEDIAFAX , tara noastra este inca ruda saraca a Europei, intr-o analiza care aduce aminte de reportajele facute de diverse institutii de presa internationale, la inceputul anilor '90.

"Si nu fara motiv: productia nationala este printre cele mai scazute din Comunitatea Europeana. Distanta dintre bogati si saraci in Romania este incredibil de mare.

In Bucuresti e ceva obisnuit sa vezi copii abandonati si oameni de afaceri pretentiosi. Romanii inca simt socul dupa dictatura lui Nicolae Ceausescu.

Intre 1965 si 1989, populatia a suferit sub regimul stalinist. Ceausescu a vrut sa faca din Romania o natiune sporita numeric, controland pana si nasterile. Numerosi orfani si copii fara adapost sufera inca efectele acestei politici. Dupa revolutia din 1989 au fost cativa ani de haos, apoi a inceput reconstructia", noteaza Tageblatt.

Mai departe, cotidianul luxemburghez aminteste de succesul nationalei Romaniei in 1994, de fenomenul "Hagi", dar si de decaderea acesteia in deceniul care a urmat. Singurii jucatori care se mai pot compara, astazi, cu Hagi sunt Chivu si Mutu.

Echipa nationala a Romaniei, va intalni, marti, la Piatra Neamt, de la ora 20.45, reprezentativa Luxemburgului, intr-un meci din grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.