Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, vineri, la Bistrita, la o bursa a locurilor de munca, ca i-a sfatuit pe somerii cu care a stat de vorba sa isi negocieze "la sange" salariul dupa ce demonstreaza ca sunt competenti, transmite corespondentul.

"In mentalitatea noastra, intai de toate se negociaza salariul inainte de a-ti dovedi competentele. Poti sa discuti de salarizare dupa ce dovedesti intr-adevar ca esti competent si aduci un plus de valoare acolo unde esti. Dupa aceea, poti sa negociezi fiindca angajatorul are nevoie de tine si va fi dispus sa negocieze. Sfatul meu pentru someri este sa se pregateasca bine intr-o anumita meserie si dupa aceea sa negocieze, la sange, salariul", a spus Botis, potrivit MEDIAFAX.

In opinia ministrului muncii, un strungar, de exemplu, poate dovedi intr-o luna daca este productiv, dar un director are nevoie de trei luni.

"Pentru perioada de proba poti sa accepti o anumita salarizare, dar dupa aceea, daca iti dovedesti competentele, poti sa renegociezi fara probleme. Sunt anumite meserii in care nu iti poti da seama daca esti bun sau nu intr-o luna si atunci ai nevoie de o perioada mai lunga. De exemplu, un manager. Deciziile lui se vad dupa trei-patru luni, nu se vad imediat", a adaugat ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, este in crestere oferta in domenii precum industria textila, constructii sau industria constructoare de masini, iar angajatorii sunt dispusi sa ofere salarii de la 1.000 pana la 2.000 de lei.

  • Botis: "Daca Traian Basescu nu promulga modificarile aduse Codului Muncii, demisionez"

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a participat vineri, la o bursa a locurilor de munca organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului european "Regions for Jobs", la care au fost oferite celor interesati peste 250 de locuri de munca.

Cu aceasta ocazie, acesta a declarat ca in situatia in care presedintele Traian Basescu nu promulga modificarile aduse Codului Muncii, isi va da demisia: "As demisiona daca as avea greseli flagrante in activitatea profesionala. Daca ar fi infirmat Curtea Constitutionala legea privind modificarile la Codul Muncii, as fi demisionat. Daca nu o promulga domnul presedinte Traian Basescu, demisionez".

Citeste si:
Când îți poți recupera concediul de odihnă pe care nu ți l-ai luat...
Când îți poți recupera...

Din informatiile pe care le are, presedintele va promulga aceasta lege saptamana viitoare.

Citeste si: Codul muncii se schimba...din nou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.