Sa- lansat portalul vaccinuri.ro, o noua sursa de informatii complete si obiective despre imunizare si vaccinuri pentru prevenirea bolilor infectioase.

Informarea corecta despre cele mai bune metode de prevenire a unor boli infectioase poate salva vieti, efort, timp si bani. In acest scop, se lanseaza vaccinuri.ro , o noua sursa de informatii complete si obiective referitoare la schemele de vaccinare si la bolile ce pot fi prevenite datorita vaccinurilor disponibile in Romania.

Imunizarea previne anual un numar estimat de 2,5 milioane de decese la copiii din intreaga lume. Decesele sunt cauzate de boli ca difteria, tetanosul, tusea convulsiva sau rujeola (pojarul). Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul copiilor care mor anual la nivel mondial a scazut, pentru prima data in istorie, sub 10 milioane - ca rezultat atat al imbunatatirii accesului la imunizare.

  • Romania, in topul european al mortalitatii infantile

Mai mult, Romania este una dintre tarile cu incidente ridicate ale unor boli care se pot preveni prin vaccinare, cum sunt rujeola, locul 3 in Europa, sau hepatita B, locul 5 in Europa. Site-ul cuprinde date referitoare la programul national de imunizare din tara noastra, precum si la imunizarile optionale, facand referire si la programele de imunizari ale altor state (informatii ce au ca sursa site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii).

“Vaccinurile reprezinta una din cele mai valoroase metode in profilaxia bolilor infectioase. Se obtin in felul acesta scaderi spectaculoase in incidenta unora din cele mai grave boli transmisibile. Mai mult chiar, unele dintre aceste boli au fost complet eradicate in intreaga lume cu ajutorul vaccinurilor", a declarat dr. Rodica Bacruban, Sef Compartiment Epidemiologie, Institutul de Boli Infectioase Matei Bals.

  • Doar 3% dintre copii sunt vaccinati anti-pneumococic si doar 2% sunt vaccinati anti-rotavirus

In Romania se nasc anual aproximativ 210.000 copii, iar majoritatea beneficiaza de vaccinarea cu antigenele incluse in programul national de vaccinare (difterie, tetanos, tuse convulsiva, poliomielita, haemophilus influenzae tip B, hepatita B, rubeola, rujeola, oreion). Cu toate acestea, doar o mica parte beneficiaza de vaccinarile optionale, ce pot preveni boli grave. De exemplu, doar 3% dintre copii sunt vaccinati anti-pneumococic si doar 2% sunt vaccinati anti-rotavirus, in fiecare an.
Citeste si:
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...
Rafila: „Au sosit primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.