Angajatii din ministere au primit in 2010 stimulente financiare considerabile pentru "conditii de munca vatamatoare" si "suprasolicitare neuropsihica".

  • Salariatii au fost rasplatiti pentru "conditii vatamatoare" de munca, activitate de noapte sau pentru "expunere" la campuri electromagnetice de inalta frecventa

Cele mai mari sume au fost platite angajatilor din Ministerul Finantelor, care au incasat stimulente totale in suma neta de 30 milioane lei si sporuri de audit, doctor, control financiar preventiv, conditii grele de munca si de manager public.

Angajatii din Ministerul Sanatatii
au primit la randul lor sporuri pentru "conditii vatamatoare" in valoare totala de 346.570 lei, in timp ce platile de stimulente s-au ridicat la 2,59 milioane lei.

Astfel de plati au fost efectuate si in Ministerul Muncii
, unde angajatii au incasat, in intervalul 1 ianuarie-30 noiembrie 2010, stimulente totale nete de 2,67 milioane lei si sporuri nete pentru conditii vatamatoare de munca de 163.467 lei, potrivit MEDIAFAX.

De o gama variata de sporuri au beneficiat si salariatii din centrala Ministerului Afacerilor Externe, in cuantum total de 6,57 milioane lei. Salariatii au primit indemnizatii pentru "cifru de stat", spor pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase si sume compensatorii cu caracter tranzitoriu in timp ce magistratii detasati in MAE au incasat spor de "toxicitate" (22.228 lei), spor pentru conditii deosebite de munca (59.022 lei), o suma nominala pentru risc si "suprasolicitare neuropsihica" si confidentialitate (53.329 lei), precum si alte sporuri (31.412 lei).

La randul lor, angajatii din Ministerul Justitiei au primit sporuri in suma lunara totala de 257.630 lei.

Legea salarizarii unitare aprobata in 2009 prevede ca in cazul in care drepturile salariale stabilite in baza acestui act normativ sunt mai mici decat cele stabilite prin legi sau hotarari de guvern pentru functia respectiva pe luna decembrie 2009, se acorda o suma compensatorie cu caracter tranzitoriu care sa acopere diferenta. Suma este inclusa in salariul de baza, dar nu este luata in calcul la determinarea altor drepturi de natura salariala.

Citeste si:
Măsuri fiscale 2022: Salariile și sporurile bugetarilor îngheață....
Măsuri fiscale 2022:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.