Social21 Martie 2011

Lectura de un minut

ANAF a declansat inspectii fiscale la persoanele fizice care au avut in 2006-2010 venituri impozabile din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala si contracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA prevazut de legislatia aplicabila in perioada respectiva.

In urma analizei de risc, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a constatat ca exista persoane fizice care au obtinut venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din contracte de colaborare si din activitati independente, care, desi au depasit plafonul de scutire de la plata TVA, nu s-au inregistrat in scopuri de TVA si pe cale de consecinta nu au platit taxa cuvenita la bugetul de stat.

Printre persoanele verificate se numara jurnalisti, analisti financiari, analisti politici, artisti si moderatori de emisiuni TV, relateaza MEDIAFAX.

"Cu toate ca suntem constienti de atacurile mediatice la care suntem si vom fi expusi in urma acestor inspectii fiscale, verificarile vor continua pana la ultima persoana. Nimeni nu este mai presus de legea fiscala. Persoanele fizice care au obtinut aceste venituri si au depasit plafonul prevazut in lege aveau obligatia de a se inregistra ca platitori de TVA la organele fiscale de care apartin. Ar fi trebuit sa-si onoreze obligatiile fata de stat conform reglementarilor legale in vigoare", a declarat in comunicat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Acesta a fost acuzat in ultima perioada in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de fosti si actuali angajati din Vama, ca ar fi "regina" coruptiei din vami. Seful ANAF a respins acuzatiile si a sustinut ca asupra sa are loc o presiune mediatica.

Citeste si:
Proiect: Sterilizare gratuita pentru cainii si pisicile din Bucuresti
Proiect: Sterilizare gratuita...

Citeste si: Sute de persoane cu venituri mari, vizate de ANAFTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.