Produsele alimentare pe care le consumam zi de zi ne fac mai mult rau decat bine, avertizeaza Institutul de Cercetari Alimentare.

Pe langa aditivii alimentari, produsele consumate zilnic contin si numeroase substante toxice. Nu toate pot fi insa depistate in laboratoarele romanesti.

"Este vorba de contaminanti din alimente, ca urmare a mediului poluant. Pentru ca toate aceste substante nocive sa fie depistate este nevoie de aparate performante", spune Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Celebrele E-uri sunt admise de autoritati in cantitati limitate, iar in exces distrug organismul. Conservantul distruge bacteriile, dar in acelasi timp afecteaza celulele si metabolismul, atentioneaza Gh. Mencinicopschi.

Specialistii recomanda sa citim cu atentie etichetele produselor si sa fim atenti la aditivii alimentari. Totodata, este recomandat consumul de apa si de fructe si legume in stare proaspata.


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.