O tanara in varsta de 28 de ani din Brasov care a fost diagnosticata cu gripa A/H1N1, iar in 12 februarie a nascut un baietel sanatos, a murit la Spitalul Judetean din Brasov, dupa ce timp de trei saptamani a fost internata la terapie intensiva.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean Brasov, Adrian Albota, tanara a stat internata la sectia de terapie intensiva timp de trei saptamani, insa organismul sau nu a reactionat la tratament, iar joi seara a murit.

"Nu s-a vazut niciun rezultat al tratamentului si a beneficiat de tratament cu cele mai bune si scumpe antibiotice. Dar organismul ei nu a reactionat. Avea leziuni pulmonare grave care s-au extins si respira cu ajutorul aparatelor. Nu era cunoscuta cu afectiuni cronice, singurul argument care a dus la agravarea bolii fiind sarcina"
, a declarat, vineri, Adrian Albota, relateaza MEDIAFAX.

Femeia a fost diagnosticata cu A/H1N1 in 4 februarie. Ea era insarcinata in 34 de saptamani, insa a fost nevoita sa nasca prematur, prin cezariana, pentru a nu-i fi pusa in pericol viata bebelusului. Tanara a nascut un baietel sanatos, in greutate de doua kilograme.

Dupa nastere, starea femeii s-a inrautatit si a fost internata la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Brasov.

Citeste si: Un nou focar de gripa aviara in Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.