Patriarhia Romana adreseaza ierarhilor, clerului si credinciosilor de la parohiile si manastirile ortodoxe romane din tara si diaspora indemnul de a organiza colecte in bani pentru ajutorarea celor afectati de cutremurul devastator din Japonia.
Luand aminte la indemnul Sfantului Apostol Pavel care zice "Plangeti cu cei ce plang" (Romani XII, 15), in semn de compasiune si solidaritate, Patriarhia Romana adreseaza ierarhilor, clerului si credinciosilor de la parohiile si manastirile ortodoxe romane din tara si diaspora indemnul de a organiza colecte in bani pentru ajutorarea celor afectati de cutremurul devastator din Japonia care a curmat mii de vieti omenesti si a provocat imense pagube materiale.



Rugam ca sumele colectate sa fie depuse in urmatoarele conturi pentru sinistrati ale Patriarhiei Romane: RO54RNCB0075004895030091(Lei), RO27RNCB0075004895030092 (Euro), RO97RNCB0075004895030093 (USD), deschise la Banca Comerciala Romana, filiala Sector 4, Bucuresti, cu mentiunea "Ajutor pentru Japonia", se arata intr-un comunicat de presa.

Patriarhia Romana in consultare cu Mitropolia Ortodoxa a Japoniei, cu sediul in Tokyo, va oferi ajutorul financiar direct celor care au de suferit in urma acestei calamitati naturale din Japonia, cu speranta ca generozitatea clerului si credinciosilor ortodocsi romani va aduce un strop de alinare sufleteasca si ajutor pentru refacerea morala si reconstructia materiala a comunitatilor atat de greu incercate din aceasta tara din Orientul Indepartat.
  • Bilantul oficial al cutremurului din 11 martie, din Japonia, urmat de tsunami era miercuri de 3.771 de decese, peste 8.000 de persoane fiind date disparute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.