Hidrologii au instituit avetizare de Cod galben de inundatii in Vest si Sud-Vestul tarii, incepand de joi, ora 10.00, pana vineri, ora 16.00.

Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile prognozate pentru urmatoarele 36 ore, se pot produce cresteri
de niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie si importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate.

Se instituie astfel cod galben pe raurile: Crasna - judetul Salaj si Satu Mare, Barcau - judetul Salaj si Bihor, in bazinele superioare si mijlocii ale raurilor Crisul Negru (Bihor), Crisul Alb (Arad si Hunedoara), Timis superior si afluenti (Hunedoara, Caras Severin si Timis), Barzava (Caras Severin), Moravita (Timis) Caras, Nera si Cerna (Caras Severin), Desnatui (Dolj), Jiu si afluentii sai (Hunedoara, Dolj, Gorj si Mehedinti), afluentii Oltului inferior (Valcea si Olt).

Institutul National de Hodrologie si Gospodarire a Apelor mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor si pe cursurile de apa necadastrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.