Societatea Nationala de Medicina a Familiei lanseaza un portal prin intermediul caruia medicii de familie se pot perfectiona profesional, gratuit.

  • Ce ofera portalul medical?

Portalul formaremedicala.ro este primul instrument de invatare online dedicat dezvoltarii profesionale a celor aproximativ 11.800 de medici de familie din tara. Platforma le ofera acestora acces gratuit la cursuri interactive si informatii prin care isi vor putea creste competentele profesionale in arii de patologie variate, obtinand in acelasi timp puncte EMC.

Instrument de e-learning este o metoda noua si moderna de invatare, folosita la nivel international, ce vine in completarea instrumentelor traditionale avute la indemana pana acum de medicii de familie din Romania - participarea la conferinte, seminarii, studiul tratatelor specifice, publicarea de articole in reviste de specialitate, sustinerea examenelor de grad profesional, abonarea la reviste de specialitate.

In S.U.A., de exemplu, numarul orelor de studiu petrecute pe internet pentru obtinerea de credite EMC s-a triplat in numai 6 ani, numarul medicilor care au participat la activitati online de formare profesionala crescand de 10 ori in aceeasi perioada
.

“Lansam portalul pentru a oferi un instrument util si gratuit care sa ajute la cresterea reala a rolului si implicarii medicilor de familie in sistemul de sanatate. Consideram ca prin largirea competentelor acestora in diferite arii de patologie si prin asigurarea, in acest fel, a unei foarte bune colaborari intre medicii de familie si cei de alte specialitati se pot obtine beneficii semnificative in ingrijirea pacientilor din Romania", a declarat Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte SNMF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.