Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc luni in zona localitatii Mehadia din Caras-Severin.

Potrivit cercetatorului Dan Rau de la Centrul de Seismologie Timisoara, cutremurul a avut loc la ora 11.13, la o adancime de patru kilometri, in zona localitatii Mehadia din judetul Caras-Severin, potrivit MEDIAFAX.

Seismul a fost de scurta durata.

"Acest seism provine dintr-o zona cunoscuta de noi, face parte din activitatea cunoscuta de noi, atat ca localizare, cat si magnitudine si, foarte important, nu are nicio legatura cu ce se intampla acum in Japonia. Vestea buna este ca eliberarea unei energii acum in acea zona inseamna ca probabilitatea producerii unui seism mai mare in acea zona in viitorul apropiat este mica", a afirmat Dan Rau.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, Ancuta Balint, a afirmat ca la dispecerat nu au fost primite sesizari privind eventuale pagube in urma cutremurului.

Citeste si: Cutremurele zguduie lumea

Reguli de baza in caz de cutremur

Cat de "asigurata" e Romania in cazul unui cutremur devastator?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.