Medicina moderna ne ofera o sumedenie de analgezice care ne reduc starea de discomfort si "trateaza" orice tip de durere, de la cele usoare la cele mai greu de suportat.

Totusi, utilizarea frecventa de analgezice din farmacii, mai ales pe termen lung, este legata de numeroase efecte secundare: aciditate gastrica ridicata, constipatie, dereglari ale functionarii ficatului si rinichilor etc.

Cei care au un organism mai sensibil sau doresc sa evite efectele nocive ale pastilelor comercializate ar trebui sa aiba in vedere urmatoarele analgezice naturale
:

  • Sunatoarea (Hypericum perforatum)

Tinctura de sunatoare este unul dintre cele mai bune analgezice naturale care functioneaza extraordinar in reducerea oricarui tip de durere. Poate fi utilizata intern, pentru a calma nevralgiile, umflaturile, echimozele (vanatai) si asa mai departe. Pentru un efect mai rapid, aceasta tinctura poate fi utilizata si extern.
  • Extractul de scoarta de salcie alba (Salix alba)

Salcia alba este un analgezic natural foarte puternic. Este arhicunoscuta pentru continutul ridicat de salicin, un element natural ce ajuta la inlaturarea oricarui fel de durere. Versiunea sintetica a acestui compus este chiar aspirina (acid acetil salicilic). Extractul de scoarta de salcie alba este extraordinar pentru durerile lombare.

Afla mai multe remedii naturale in Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.