Doi cetateni italieni au fost retinuti de procurorii DIICOT - Bacau sub acuzatia ca au convenit cu o femeie insarcinata in luna a noua ca dupa nastere, bebelusul sa fie inregistrat pe numele lor, astfel incat sa poata pleca cu acesta din Romania.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bacau i-au retinut pentru 24 de ore pe Garnero Sandra Candelaria, de 45 de ani si Sparagna Giovanni, de 57 de ani, cetateni italieni, informeaza, joi, DIICOT, scrie MEDIAFAX.

Cei doi sunt acuzati de trafic de minori, fals material in inscrisuri oficiale si fals privind identitatea.

Anchetatorii au stabilit ca, in martie 2011, cei doi italieni au convenit cu Adelina Mihai, insarcinata in luna a noua, ca, dupa nasterea bebelusului, acesta sa fie inregistrat pe numele lor, astfel incat identitatea reala a parintilor sa nu fie mentionata in acete de stare civila ale copilului. Cei doi au falsificat documentul de identitate al italiencei Garnero Sandra Candelaria, prin aplicarea peste fotografia reala a acesteia a fotografiei Adelinei Mihai.

In 5 martie, Adelina Mihai a fost internata intr-o clinica privata din municipiul Bacau, folosind la internare, actul de identitate falsificat, pentru a convinge personalul medical ca persoana internata este Garnero Sandra Candelaria La externare, in 8 martie, nou nascutul a fost inregistrat pe numele celor doi cetateni italieni.

In noaptea de marti spre miercuri, italienii au incercat sa paraseasca teritoriul Romaniei cu destinatia Italia, impreuna cu nou nascutul, dar au fost prinsi de organele de urmarire penala in Brasov.

Procurorii DIICOT i-au retinut pentru 24 de ore pe cei doi si au cerut instantei de judecata arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

Cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri din cadrul BCCO Bacau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.