Costica Argint, condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si arestat in decembrie 2009 in Italia, a fost eliberat conditionat, marti dupa-amiaza, din Penitenciarul Focsani, dupa ce Judecatoria Focsani i-a aprobat, in 2 martie, cererea in acest sens.

La iesirea din Penitenciar, Costica Argint a declarat ziaristilor ca se va intoarce in Italia cu primul avion, pe care il va lua joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ma voi intoarce in Italia cu primul avion deoarece acolo locuiesc de 14 ani", a spus Argint.

  • Si-a platit “datoria”

El a precizat ca perioada de detentie reprezinta "o datorie mai veche" fata de statul roman.

"Am platit o datorie mai veche statului roman, datorie pe care am achitat-o. Nu am datorii fata de nimeni cu exceptia unei singure persoane dragi inimii mele. Nu am putut sa ma achit fata de ea pentru ca m-au purtat prin inchisorile italiene si romane timp de trei ani. Daca vreodata voi crede ca siguranta mea si libertatea mea vor fi in afara oricarui pericol voi reveni in tara sa fac niste declaratii, deocamdata nu", a spus Argint.

  • Cazul Costica Argint

In aprilie 1997, Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, dupa ce ar fi intrat intr-un bar din comuna vranceana Gagesti, ar fi distrus mai multe bunuri si ar fi ranit grav doua persoane, spuneau surse din politie.

In acelasi an, in timpul procesului, barbatul ar fi fugit din tara in Italia. In 2006, Costica Argint a reusit sa obtina statutul de azilant politic in Italia.

Costica Argint a fost adus din Italia in octombrie 2010. Barbatul fusese condamnat la trei ani si sase luni inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si a fost arestat in decembrie 2009 in Italia. Autoritatile de la Roma au acordat extradarea temporara a lui Costica Argint, urmand ca la ispasirea pedepsei sa fie predat in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.