CNN relateaza cazul unor romani condamnati pentru trafic de persoane in Marea Britanie.

Marius Nejloveanu, in varsta de 23 de ani, a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare in Marea Britanie pentru trafic de persoane, aceasta fiind cea mai lunga pedeapsa pentru un asemenea caz, relateaza CNN.

Jurnalistii de la CNN au preluat cazul pentru investigatii, pornind pe urmele familiei romanului. In urma unui reportaj, acestia au descoperit faptul ca Marius si tatal sau Bogdan, in varsta de 51 de ani, fac parte dintr-o retea de trafic de persoane din Romania, ocupatie care a devenit in timp afacere de familie.

Se pare ca cei doi foloseau drept momeala fete din Romania, cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani, pentru alte retele din Madrid si Manchester, tinerele fiind fortate sa lucreze ca prostituate. Mai mult, unele dintre acestea erau chiar rude cu membrii retelei.

Desi rudele tanarului din Buzescu sustin ca acesta este nevinovat, detectivii sunt de alta parere. Potrivit acestora, acuzatul le spunea femeilor ca le iubeste si vrea sa se insoare cu ele, dupa care le vindea altor bordeluri.

  • Cum operau romanii?

" Am venit aici sa-i investigam pe doi dintre ei, tata si fiu, Bogdan si Marius Nejloveanu, care pacaleau femei din Romania si le vindeau in Marea Britanie pentru sex. Reteau familiei Nejloveanu pornea de la Alexandria, in sudul Romaniei. Ei traficau tinere pe care le obligau sa se prostitueze la Madrid, afacerea fiind extinsa in scurt timp in Marea Britanie, cu precadere in bordeluri din Manchester", descrie CNN modul de actiune al romanilor.

In urma desciderilor politistilor, iIn saloane de masaj din Manchester au fost gasite fete romance care erau obligate sa munceasca 12 ore pe zi de clanul Nejloveanu. Politia din Manchester afirma ca este cel mai grav caz cu care s-a confruntat pana in prezent.

"Am vazut cum unul dintre agresori i-a scos ochiul unei fete pentru ca nu aducea suficienti bani. Alta data am vazut cum i-au crestat piciorul unei fete cu un cutit si au turnat sare pe rana. Tuturor fetelor le era frica sa fuga sau sa se adreseze politiei"
, a descris o tanara abuzuri la care a fost martora.

Citeste si:
CNN: NATO a urmărit traiectoria rachetei care a căzut marți în Polonia
CNN: NATO a urmărit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.