Hoti de buzunare, caini maidanezi, carute la drumul mare si cratere in asfalt. Toate acestea descriu Romania pe paginile de web ale ministerelor de Externe europene.

De exemplu, belgienii sunt atentionati de Ministerul de Externe de la Bruxelles asupra hotilor de buzunare care opereaza in zona garilor si in locurile publice. Turistii sunt sfatuiti astfel sa nu aiba asupra lor documentele de identitate in original, ci doar copiile acestora, dar si sa fie prudenti cand platesc cu cardul la restaurant.

„Desi in scadere, coruptia in randul politistilor ramane o problema. Calatorii sunt uneori opriti pentru control de falsi agenti de politie. Romania n-o duce bine nici cu drumurile, nici cu respectul in trafic, iar pe drumurile publice, frecvent, intr-o stare lamentabila, soferii conduc adesea imprudent", atentioneaza MAE din Belgia, relateaza Adevarul.

Totodata, MAE de la Londra atentioneaza ca in Romania exista un risc terorist latent. „Atacurile, desi putin probabile, pot fi organizate la intamplare, inclusiv in zone frecventate de straini", spun autoritatile britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.