Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, anunta schimbari majore la minister, dar si in invatamant.

ministrul a confirmat ca in jur de 2.000 de angajati vor iesi din sistem. Acestia fie vor fi pur si simplu concediati sau pensionati, fie vor disparea din sistem pe cale naturala, prin deces, potrivit Antena 3.

In acelasi timp, surse din Ministerul de Interne sustin ca din aprilie vor fi concediate peste 7.000 de persoane din politie, jandarmerie sau pompieri
.

“Avem o medie a politistilor mai mare decat in majoritatea tarilor UE si invatamantul din subordinea MAI produce mai mult decat are nevoie. Plecari pe cale naturala aproximativ 2.000, aici vorbim de demisii, decese, tot ce inseamna plecari pe cale naturala”, a declarat Igas la Antena 3.

  • Schimbari in invatamant

Ministrul este de parere ca in contextul in care aproximativ 2.000 de persoane ies din MAI anual, "pe cale naturala", pensionare, demisie, deces, nu este normal ca institutiile de invatamant ale ministerului sa scoata 3.000 de absolventi pe an
.

Igas a subliniat faptul ca, personal, nu este multumit de scolile din subordinea MAI, spunand acest lucru si reprezentantilor Academiei de Politie, relateaza MEDIAFAX, citand Antena 3.

"Am constatat ca ni se prezinta un sistem foarte bine pus la punct, dar absolventul, cand se angajeaza, are foarte multe deficiente, nu stie sau nu poate sa aplice ce a invatat, iar sefii lor se plang ca trebuie sa-i ia de la zero", a explicat Igas.

Ministrul a subliniat astfel ca din acest an vor avea loc schimbari majore in sistemul de invatamant al MAI, atat in ceea ce priveste programa scolara, cat si numarul de studenti admisi: "Aveti putina rabdare, si in aceasta zona veti vedea schimbari importante, care vor veni in sprijinul studentilor", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.