Angajarile dintr-o autoritate locala vor fi efectuate prin luarea in calcul a tuturor posturilor vacante la nivel judetean, nu doar din institutia respectiva, avand prioritate posturile unice, pentru care nu se impune regula de un salariat la sapte locuri vacantate.

Modificare a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului.

"S-a decis ca, pentru aprobarea unei angajari in administratia publica locala, sa fie cumulate toate posturile vacantate la nivel judetean, iar prioritate la angajare sa fie acordata pentru posturile unice", potrivit surselor, care sustin ca decizia a fost luata pentru a permite in special primariilor cu un numar redus de personal sa efectueze angajari.

La nivel national, se va pastra insa regula potrivit careia la sapte persoane care pleaca din sistem se poate angaja una singura
, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, daca o primarie are posturi unice vacante si doreste sa le ocupe, primarul va argumenta si va solicita prefectului sa inceapa procedura, respectiv sa primeasca avizul favorabil de la Guvern, prin intermediul MAI. Dupa acest pas, respectiva primarie va putea organiza concurs si aproba ocuparea postului.

Exceptie de la reglementarile adoptate fac unitatile de invatamant preuniversitar de stat. Posturile unice sunt cele ale caror atributii specifice nu se regasesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autoritatilor si institutiilor publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.