Sindicalistii din educatie au inceput protestele si ameninta cu declansarea unei greve generale.

Profesorii s-au adunat marti in fata Ministerului Educatiei pentru a o prima actiune dintr-un sir de proteste, potrivit Realitatea.

Astfel, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat ca va organiza, in zilele de 3, si 4 martie, actiuni de pichetare a sediului Ministerului Educatiei, luand in calcul si declansarea unei greve generale, in luna mai.

Motivele principale ale actiunilor de protest sunt: salariile, faptul ca nu a fost redusa cu doua ore norma didactica pentru personalul didactic cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani si gradul didactic I, structura ciclurilor de invatamant si componenta consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant.

Potrivit reprezentantilor FSLI, masura de diminuare a costului standard per elev pentru 2011 cu 22% fata de anul trecut va conduce la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an.

Sindicalistii au anuntat proteste inca de luna trecuta.

Citeste si: Miting in Capitala: Sindicalistii au blocat traficul

Cat "ne vor munci" noile prevederi ale Codului Muncii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.