O echipa a Pro TV a recoltat probe de pe peretii si toaletele din patru spitale bucurestene. Rezultatele sunt socante.

32 de mostrele prelevate din spitale au fost incubate si citite intr-un laborator autorizat de microbiologie, demonstrand faptul ca spitalele sunt pline de germeni periculosi, ciuperci si streptococi, numarul de agenti patogen fiind cu mult peste limita admisa, relateaza PRO tv.

De exemplu, in Spitalul Malaxa, recent renovat, la parter pacientii folosesc o singura toaleta, iar apa tasneste direct din tevi. Bolnavii de diabet internati la etaj s-au obisnuit sa vina aici si sa se spele cu servetele umede.

Spitalul Pantelimon: la parter nu este apa curenta, iar la etaj nu ai cum sa ajungi la chiuveta, pentru ca singurul grup sanitar destinat pacientilor este folosit ca depozit pentru gunoi. Langa cele doua pubele sunt lasate la intamplare containere pline cu seringi si pansamente uzate. Orice atingere pe rana deschisa inseamna contaminare.

La laborator s-au mai gasit E-coli si candida peste limita admisa ce pot provoca infectii digestive si urinare, dar si eruptii genitale dificil de tratat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.