Cele patru sindicate de la ArcelorMittal Galati care amenintau ca vor declansa greva generala in 10 martie au semnat, luni, contractul colectiv de munca pe acest an, acceptand astfel oferta salariala facuta de administratia combinatului siderurgic inca din faza concilierii conflictului de interese.

"ArcelorMittal Galati anunta incheierea Contractului Colectiv de Munca pentru anul 2011, dupa ce ultimele patru sindicate au semnat astazi (luni-n.r.)acelasi document deja semnat de primele cinci sindicate in urma cu doua saptamani. Compania va aplica cresterile de salarii prevazute in acest contract colectiv de munca incepand cu 1 februarie. Clauzele contractului sunt active dupa inregistrarea acestuia la autoritatile de munca si au efect imediat", a declarat, luni, Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al ArcelorMttal Galati, conform MEDIAFAX.


Vineri, liderii a patru sindicate de la ArcelorMittal Galati care au refuzat sa semneze contractul colectiv de munca pe 2011 au anuntat, intr-o conferinta de presa, ca vor declansa greva generala, urmand sa solicite ca salariile siderurgistilor sa fie majorate cu 18 procente si sa fie aplicata o crestere a sporului de week-end de 50 la suta pentru sambata si 100% pentru duminca. In afara de aceste solicitari, se doreste si majorarea primelor de Ziua Siderurgistului si de Craciun de la 120 la 200 de lei.

Luni dimineata, acestia au renuntat insa la protest, acceptand cresterea salariilor propusa de catre administratia ArcelorMittal Galati.

Presedintele FSS Metarom, Mircea Scantei, a declarat, luni, ca liderii sindicali si-au mai consultat inca o data membrii si ca dorinta aceastora a fost ca oferta patronatului sa fie acceptata, iar greva sa nu fie declansata.

"Solicitarea a venit din partea membrilor de sindicat, dupa o noua consultare. Liderii celor patru sindicate au considerat astfel ca nu au mandat pentru declansarea grevei si au acceptat sa semneze contractul colectiv de munca in forma propusa de catre administratie", a sustinut Scantei.

Negocierile contractului colectiv de munca pe anul 2011 la ArcelorMittal Galati, au inceput in luna decembrie a anului trecut si s-au incheiat in ianuarie, cand sindicatele au declansat conflictul de interese, nemultumiti de oferta de crestere salariala propusa de catre administratia societatii. In timpul concilierii conflictului, cinci din cele patru sindicate care au luat parte la negocieri au acceptat oferta de majorare a salariilor cu opt procente, iar alte patru sindicate au refuzat sa semneze, amenintand cu declansarea grevei.

Citeste si:
ArcelorMittal vrea sa vanda actiuni de 3 miliarde dolari
ArcelorMittal vrea sa vanda...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.