Riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras, in zona Balea Lac - Cota 2.000, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci, a anuntat, duminica, directorul Serviciului Salvamont Arges.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Public Salvamont Arges, toate traseele turistice din Muntii Fagaras, Iezer-Papusa si Piatra Craiului sunt interzise la altitudini mai mari de 1.300 de metri.

De asemenea, riscul de avalansa in Masivul Fagaras, in zona Balea Lac - Cota 2.000, este de gradul patru, transmite MEDIAFAX.

"Trebuie avut in vedere faptul ca aceste conditii sunt total inadecvate practicarii sporturilor de iarna, aceasta situatie ramanand valabila si in zilele urmatoare. Nivelul actual al riscului de avalansa in Masivul Fagaras, in zona Balea Lac - Cota 2.000, este de gradul patru, risc mare, generalizat peste 1.800 de metri, dar si sub aceasta altitudine", a declarat directorul Serviciului Public Salvamont Arges, Ion Sanduloiu.

Conform sursei citate, in urma ninsorilor din ultimele zile, stratul de zapada in zona ajunge la 160 de centimetri, din care 30-40 de centimetri de zapada proaspata, "fara nicio coeziune cu stratul inghetat de dedesubt".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.