Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca probele pe Pasajul Basarab vor fi facute in martie, iar la sfarsitul lunii va fi deschis circulatiei rutiere, el precizand ca lucrarile la linia de tramvai vor mai dura.

Sorin Oprescu a aratat ca in acest moment jumatate din podul hobanat a fost betonat, urmand ca la finalizarea acestei etape sa inceapa tensionarea hobanelor.

"In martie se vor face probele pe pasaj, iar la sfarsitul lunii vom da drumul la circulatia rutiera. Lucrarile la linia de tramvai vor mai dura, dar asta este etapizarea fireasca, calea ferata nu se poate finaliza inainte de tensionarea hobanelor si asezarea pe pozitia finala a tablierului podului, pentru ca importanta este in primul rand siguranta oamenilor", a declarat primarul Capitalei, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, Sorin Oprescu a explicat ca s-a demarat amenajarea statiei, dupa care vor fi montate lifturile si trotuarul mobil, iar sistematizarea circulatiei pe strazile din zona va fi terminata inainte de darea in folosinta a pasajului.

Pasajul Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole, a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.