In urma cu cativa ani, lupta antidrog se purta pe combaterea consumului de heroina, cel mai cautat drog in Bucuresti, insa in prezent, activitatea s-a directionat si pe etnobotanice, potrivit Sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Codrut Olaru.

"Lupta antidrog, daca pana acum trei, patru ani se purta, in principal, pe combatere a consumului de heroina, acum practic activitatea s-a dublat mergandu-se si pe combaterea fenomenului de etnobotanice", a spus Codrut Olaru.

Etnobotanicele au luat locul altor droguri la nivel de pret, prezentand o atractivitate mai mare pentru consumatorii tineri, insa heroina ramane insa cel mai consumat drog in municipiul Bucuresti, a adaugat acesta, relateaza MEDIAFAX.

Cat despre activitatea antidrog, potrivit datelor, se situeaza in aceleasi limite ca anul trecut, insa a crescut activitatea de destructurare a gruparilor. Serviciul teritorial Bucuresti a avut in 2010 o activitate de crestere pe segmentul antidrog.

Astfel, 48 la suta din rechizitoriile DIICOT trimise instantelor privesc activitati de trafic de droguri, in 2010 fiind confiscate stupefiante in valoare de 4,2 milioane de euro. "Cand vorbim de lupta antidrog avem in vedere si acele magazine cu plante etnobotanice care, potrivit legislatiei actuale, sunt considerate droguri de risc sau de mare risc", a explicat procurorul sef Olaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.