O scrisoare de curtoazie a IPS Patriarhul Teoctist trimisa presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a generat ieri o serie de intrebari in randurile deputatilor din conducerea institutiei.

Partriarhul ii scria lui Nastase ca-si exprima bucuria pentru publicarea ordonantei care priveste constructia Catedralei Mantuirii Neamului si amplasarea ei in curtea Casei Poporului, acolo unde se afla si parlamentul.

Afland de fapt ca termenul pana la care trebuie sa elibereze terenul din curte se apropie de final, deputatii s-au alarmat si au trimis la randul lor o scrisoare, adresata insa guvernului. In opt puncte succinte, deputatii descriu framantarile lor legate de bunurile care le vor pierde din cauza Catedralei. "Terenurile de tenis si vestiarele au fost executate din donatii ale deputatilor. Cine va suporta reamplasarea?", isi exprima nedumerirea secretarul general al Camerei Deputatilor insarcinat cu administrarea Casei Poporului. Tot el instiinteaza guvernul ca trebuie sa suporte cheltuieli de 35 miliarde lei pentru a le ridica o noua parcare. Urmeaza alte si alte cheltuieli si deconturi mult mai tehnice: realizarea de noi imprejmuiri si noi accese la Palat = 80 miliarde, devierea retelelor de apa si electricitate = 20 miliarde, puturi noi = 12 miliarde etc. Un total de 153 miliarde lei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.