La 20 de kilometri de Tulcea, la capatul unui drum asfaltat si destul de cariat, rasare din stuf si iarba verde, in spatele unui gard din nuiele, o mandrete de hotel "stelar", inregistrat in baza de date a Luxury Hotels of the World

Delta Nature Resort e prima statiune de 5- din Delta. Un complex de top vizitat de romanii si strainii cu venituri peste medie, oameni care-si permit sa plateasca 190 euro de persoana pentru o noapte de cazare. Din 2006, tarifele vor creste: la 228 de euro pe noapte. "Nici nu ghicesti ce se afla dincolo de gardul din nuiele", spune Robert S., oaspete al resortului pentru o zi. "E o experienta spectaculoasa. Un complex de 30 de bungalouri de lux, cu restaurant pretios - unde mananci caviar Beluga -, cu sala de conferinte, business center, salon de masaj, piscina si jacuzzi. De neimaginat ca-i in Romania."

O investitie de 7,5 milioane de euro

Diwaker Singh (fost presedinte al Zapp), Ben Goldsmith, Michael Radomir (familia Marks & Spencer) si Radu Georgescu, presedintele Consiliului de Administratie a grupului GeCad, sunt cativa dintre actionarii companiei Delta Nature Resort SA, care a dezvoltat complexul condus de Virgil Munteanu. Investitia a demarat in 2003, in total investindu-se 7,5 milioane de euro in dezvoltarea ministatiunii deservite de 120 de salariati. "Nu ne extindem, ci ne perfectionam", spune Munteanu. De ce? Directorului i se pare logic: nu poti avea grija de 200 de turisti asa cum ai grija de 60, cate locuri are resortul.

Ecoturism

Complexul nu se afla, formal, in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, ci undeva la marginea ei, pe un teren concesionat de la Primaria Somova, pentru 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pentru inca 49. Afiliat la International Eco-tourism Society, Delta Resort a atras articole pozitive despre Romania, publicate in prestigioase jurnale precum "The Independent" si "The Times". Impactul a fost puternic, astfel ca numeroase VIP-uri au trecut pragul complexului, inclusiv membri ai familiei regale britanice. Pentru 2006, Virgil Munteanu previzioneaza un grad de ocupare de 60%.

Investitii de milioane de euro in Delta

In ultimii ani, investitiile in Delta Dunarii s-au axat pe constructia de hoteluri sau pensiuni de 3- si 4*, care ofera toate conditiile aferente acestor categorii: aer conditionat, apa calda, televiziune prin cablu, acces la internet, ambarcatiuni de agrement, terenuri de sport, piscina, sauna, sali de conferinta si servicii de calitate.

In zona Lacului Uzlina

Pensiunea Cormoran 3- - inaugurata in 1994. Dispune de 5 camere duble si 3 triple.
Tarife: 45 E/noapte/camera dubla/cazare + mic dejun (duminica - joi) si 50 E/noapte/camera dubla/cazare + mic dejun (vineri - sambata)

Hotel Cormoran 3- - inaugurat in 2000. Dispune de 34 camere duble si 2 garsoniere cu jacuzzi, prevazute cu aer conditionat, televiziune prin satelit, restaurant etc.
Tarife: 55 E/noapte/camera dubla/cazare + mic dejun (duminica - joi); 65 E/noapte /camera dubla/cazare + mic dejun (vineri - sambata)

Complexul Cormoran - inaugurat in 2002. Include 5 vile A 3- de cate 4 camere si de 4 vile B 3- (2 apartamente), restaurant.
Tarif: 140 E/persoana/sejur minim 5 nopti/regim demipensiune
Situat la cativa kilometri distanta de comuna

Murighiol (38 km distanta de Tulcea)
Accesul se face cu masina pana la Murighiol, via Tulcea, si de acolo cu salupa rapida sau cu vaporul (15-30 min.)
Posibilitati de destindere: observarea pasarilor, pescuitul, navigatul, excursiile pe canale cu salupe inchiriate

Hotel Safo 3- - inaugurat in 2004. Dispune de piscina, discoteca, terasa, terenuri de sport, sauna, restaurant, baza nautica.
Are o capacitate de 100 de locuri, dintre care 40 in hotel (13 duble), iar 60 in vile (16 apartamente), toate dotate cu aer conditionat, televizor, baie, telefon si seif.
Tarif: 55 E/noapte/camera dubla (in timpul saptamanii) si 60 E/noapte/camera dubla (in weekend).
Posibilitati de destindere: excursii, inchirieri ambarcatiuni, pescuit, observarea pasarilor

Zona lacului Somova

Delta Nature Resort 5- - inaugurata in 2005.
Statiunea este formata din 30 de vile de lux, construite in stil traditional romanesc din lemn si piatra; fiecare cuprinde living, dormitor, baie si balcon, traditionala veranda.
Tarif: 190 E/noapte/persoana/cazare/pensiune completa/taxe locale. Transfer Bucuresti - resort - Bucuresti: 150 E/persoana
Resortul este situat pe malul lacului Somova, la 20 km de Tulcea.
Cai de acces: sosea (Bucuresti - Tulcea: 3 1/2 h), barca sau pe calea aerului (cu elicopterul: 1 1/4 h).
Posibilitati de destindere: observarea pasarilor, pescuitul, degustarea vinurilor, vizite la situri arheologice, excursii pe canale cu salupe sau vaporas

Gura Portitei

Satul de vacanta Eden 3- - dispune de 160 de locuri de cazare. Include un complex de 15 vile 3- dotate cu aer conditionat, grup sanitar propriu si 77 de casute din lemn
Tarif casuta/sezon II: 8 E/noapte
Tarif camera dubla/sezon II: 40 E/noapte
Tarif apartament/garsoniera/sezon II: 55 E/noapte
Satul de vacanta este situat la 300 km distanta de Bucuresti, in apropierea localitatii Jurilovca (de aici transferul spre Gura Portitei facandu-se cu salupa rapida sau cu vaporasul), pe o limba de nisip aflata intre lacul Golovita si Marea Neagra.
Posibilitati de destindere: excursii pe canalele Deltei, pescuit, observarea pasarilor, sporturi, discoteca, inchirieri schi jet, ambarcatiuni.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.