Zeci de romani sunt prizonieri pe o platforma petroliera din Libia. Acestia nu pot ajunge la tarm pentru ca portul este inchis si au nevoie de viza sa iasa din tara.
Guvernul roman incearca sa convinga autoritatile libiene sa-i lase sa plece, potrivit Realitatea.

Pe fondul situatiei din Libia, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe a fost activata celula de criza care raspunde solicitarilor de asistenta consulara venite din partea cetatenilor romani care se afla in zona, inclusiv din partea membrilor de familie sau a firmelor angajatoare care isi desfasoara activitatea pe teritoriul acestui stat.

In acest sens, in cadrul Departamentului Consular din cadrul MAE functioneaza o linie telefonica proprie (+40.21.319.21.37) la care cetatenii romani afectati de actuala situatie din Libia pot suna in intervalul orar 10.00 - 22.00. De asemenea, Departamentul Consular raspunde solicitarilor de informatii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

  • MAE recomanda cetatenilor romani sa paraseasca Libia

MAE a anuntat, luni, ca ambasada Romaniei la Tripoli a primit pana in prezent 450 de cereri de asistenta consulara, ministerul recomandand tuturor cetatenilor romani din Libia "sa foloseasca posibilitatile inca existente de a parasi teritoriul libian", potrivit MEDIAFAX.

MAE recomanda cetatenilor romani aflati deja in Libia sa evite demonstratiile, locurile aglomerate si sa respecte cu strictete interdictiile de circulatie. De asemenea, romanii sunt sfatuiti sa tina cont de faptul ca legaturile de comunicatie si facilitatile de transport in si dinspre Libia pot suferi unele intreruperi sau limitari, potrivit avertismentului postat pe site.

In Libia exista o comunitate romaneasca destul de insemnata, formata in special din persoane care muncesc in domeniile petrolier si al constructiilor. [Conflictul din Libia arunca pretul petrolului in aer]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.