Prima ninsoare mai serioasa cazuta peste Romania a pus deja probleme autoritatilor.

Traficul rutier pe Transfagarasan si pe traseele montane de pe creasta Muntilor Fagaras este blocat de peste 24 de ore din cauza stratului gros de zapada. Angajatii de la Drumuri lucrau si ieri seara pentru a debloca portiunea dintre Balea Cascada si Balea Lac. Nu numai in Fagaras sunt probleme. In Muntii Maramuresului ninge viscolit, iar in satele din apropierea zonelor montane temperatura exterioara a ajuns, ieri, la 3 grade Celsius. Pe unele portiuni, grosimea stratului de zapada a ajuns la 5 centimetri, iar ninsoarea nu se oprise la orele pranzului. Primii fulgi de nea au blocat DN1 timp de patru ore, intre Predeal si Brasov, in zona Timisului de Sus. Fara sa mai surprinda pe nimeni, utilajele Administratiei Nationale a Drumurilor au intervenit cu mare intarziere.

Masinile de tonaj greu au ramas intepenite si au format un lant de cativa kilometri. Cu greu, cate o masina mai cobora spre Brasov, dar nici un vehicul nu a putut urca serpentinele catre Predeal. Zapada cazuta a creat un cadru feeric, in schimb, atat in statiunea Predeal, cat si in Poiana Brasov, grosimea stratului de omat fiind ieri la pranz de cinci centimetri, iar fulgii de nea au cazut in continuare in cursul dupa-amiezii. In urmatoarele trei, zile vremea se va inrautati, temperaturile din timpul zilei vor scadea la 4, 5 grade Celsius, noaptea se vor inregistra temperaturi sub zero grade Celsius, cu vant puternic, ce va bate in rafale si chiar cu lapovita si ninsori slabe. A nins si in Muntii Rodnei, si in Muntii Bargaului, iar in Pasul Tihuta temperatura a scazut pana la minus 3 grade Celsius.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.