Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) vrea sa introduca linii de transport si pe timp de noapte.

Masura este in acest moment la stadiu de propunere, ce se regaseste in proiectul de buget pe acest an, iar daca acesta va fi aprobat de municipalitate, bucurestenii vor putea circula cu mijloacele de transport in comun din acest an.

Am proiectat deja programul de transport pe timp de noapte. Va fi o linie de tramvai care va circula circular si 20 de linii radiale pentru autobuze, care pleaca din centru, zona cea mai intens populata catre periferie”, a declarat pentru B365.ro, Adrian Crit, director general RATB.

Perioada de timp la care vor opri autobuzele in statii va fi insa mult mai mare decat cea din programul de zi. Potrivit directorului RATB, autobuzele vor opri in statii din ora in ora.

Insa, conducerea Metrorex sustine ca nu ar fi o masura eficienta.

“Nu se poate. N-ar fi deloc eficient pentru noi, pe de o parte pentru ca noaptea ar circula mai mult gol trenul decat cu oameni in el. Prima conditie este insa aceea ca se fac revizii si verificari, reparatii la instalatiile din tunel de la ora 12 la 4 dimineata”, a motivat pentru B365.ro Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex SA care a adaugat ca exploatarea metrourilor pe timpul noptii ar presupune costuri de trei ori mai mari decat cele actuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.