Mii de pozitii sunt disponibile pentru romani pe vasele de croaziera . Vezi ce salarii se ofera.

Majoritatea posturillor disponibile pentru 2011 pe vasele de croaziera sunt in domeniul serviciilor hoteliere, pentru chelneri, receptioneri, cameriste, bucatari. Exista insa si locuri de munca tehnice, de intretinere sau de curatenie, precum si joburi pentru artisti, manageri si ghizi turistici, potrivit Realitatea.

Cele mai multe vase de croaziera care fac recrutari in Romania sunt active pe raurile din Europa, inclusiv Dunarea, insa romanii sunt cautati si de vase din America de Nord. Salariile initiale sunt cuprinse, de regula, intre 750 si 2.500 de euro, la care se adauga bacsisul pentru pozitiile care presupun contact direct cu clientul, intre 200 si 800 euro lunar. Cazarea si mancarea sunt incluse.

Chelnerii si barmanii primesc de regula salarii intre 800 si 1.600 de euro lunar, cameristele nu primesc de regula mai mult de 800 de euro lunar, plus bacsis, receptionerii au salarii care pornesc de la 1.000 de euro pe luna, in timp ce bucatarii primesc intre 1.200 si 1.600 de euro.

De exemplu, Compania Valtur recruteaza cameriste, barmani, croupieri, bucatari, ajutoare de bucatari si hamali pentru salarii de 1.000 de euro lunar. Munca se va desfasura pe toata perioada de primavara, vara si toamna din acest an.

Citeste si: Romanii, la mare cautare de catre angajatorii straini


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.