Cand se plictisesc, romanii suna la 112 sa reclame hota vecinului sau maruntisul de la magazin, blocand adevaratele urgente.

Recordul il detine un ins care a sunat anul trecut de 20.000 de ori pentru nimic. Amenzile sunt mici, intre 500 si 1.000 de lei.

"112, ce urgenta aveti?", intreaba operatoarea Adriana B. "Nu mi se primeste maruntis la casa", raspunde apelantul. "Si asta vi se pare dumneavoastra ca ar fi urgenta? Domnule, va rog, nu va mai jucati pe telefon!". Alt apel - "112, ce urgenta aveti?". Omul raspunde jucaus: "Iaca, nu-s!". Si inchide rapid.

Alt apel: "Va rog sa-mi trimiteti un detector de metale ca mi-am pierdut cheile prin casa". Altul: "Alo, imi bate cineva la usa; veniti sa ma salvati, va rog?". Nu e banc, multi suna la 112 fiindca au uitat unde si-au parcat masinile, scrie Gandul.

Cea care raspunde nu zambeste, nici nu se incrunta; nimic nou, in fiecare zi se intampla la fel. In sapte ore de munca, atat cat dureaza tura ei la 112 Urgente, majoritatea apelurilor sunt false. In vremea asta, apelurile pentru lesinati sau accidentati sunt blocate. Numai in ultimele doua luni, 75% dintre romanii care au sunat aici mai mult s-au jucat pe telefon. Adica aproape 1.300.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.