Situatia fiecarui spital propus spre reorganizare va fi analizata inca o data si nu este exclusa posibilitatea unor modificari, insa procesul de restructurare a unitatilor medicale va continua, a declarat Ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Cseke a afirmat ca propunerile de comasari si reprofilari ale unitatilor sanitare au fost facute in baza unor analize, iar in urma memoriilor primite va mai exista o verificare. "Vom mai face o analiza, in mod cert, cu privire la fiecare judet si cu privire la situatia fiecarui spital. Atata vreme cat eu ocup aceasta functie, aceasta masura trebuie facuta, pentru ca, inca o data, trebuie privit pacientul. Si acolo unde nu ai linii de garda sau ai o singura linie de garda, din punctul nostru de vedere este o problema de tratament”, a spus Cseke Attila, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul a refuzat sa ofere explicatii privind situatia Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, unde s-au strans 50.000 de semnaturi online ale celor care se impotrivesc propunerii ca acesta sa fie comasat cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures. In aceeasi situatie este si spitalul Sarmasu, unde peste 150 de oameni au participat, joi, la un miting de sustinere a pastrarii destinatiei actuale, acesta fiind propus sa se transforme in azil de batrani.

"Zeci de mii de romani vor muri in spitale in 2011"


Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, afirma recent ca economiile realizate prin comasari si reprofilari de spitale nu rezolva problemele de finantare din sistem
si a acuzat mentalitatea conform careia sunt dorite servicii medicale ca in Occident, dar cu regulile noastre. Ministrul a spus ca in actuala organizare este finantat de doua ori, cateodata, acelasi serviciu, pentru ca in aceeasi cladire sunt doua institutii medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.