Doua persoane au murit iar o a treia a fost ranita in urma unui accident de munca produs astazi la Uzina Mecanica de la Sadu. Din primele informatii, este vorba despre o explozie urmata de un incendiu.

Explozia de la Uzina Mecanica de la Sadu a avut loc intr-un atelier al unitatii unde era depozitata pulbere, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Gorj, Daniel Tica. Acesta a precizat ca explozia a avut loc in jurul orei 11.30, in urma deflagratiei doua femei fiind gasite carbonizate, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, un barbat a fost ranit grav, acesta fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Targu Jiu.
Potrivit aprecierilor directorului uzinei, se pare ca in momentul in care cele doua femei transportau de la magazie in sectie o parte din pulbere, s-ar fi produs o scanteie, fara a fi cunoscuta cauza.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj afirma ca in prezent nu mai exista pericol de explozie. La fata locului se afla reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, ai Politiei, dar si procurori, pentru a stabili cauzele producerii deflagratiei.

Acesta este al treilea eveniment similar survenit la Sadu, in doar cateva luni. Ultimul accident a avut loc in data de 16 noiembrie 2010, cand a izbucnit un incendiu la o sectie a Uzinei mecanice, o femeie fiind ranita.

Uzina Mecanica Sadu este situata in orasul Bumbesti Jiu din judetul Gorj, in apropierea drumului european E70 Targu Jiu - Petrosani. Uzina Mecanica Sadu produce munitie de infanterie, armament de infanterie si componente pentru acesta si elemente pirotehnice de initiere. Uzina Mecanica Sadu figureaza in raportul ANAF in topul datornicilor catre stat din judetul Gorj. Administratorul special al UM Sadu este Marcel Hoara (PDL).

Citeste si: [VIDEO] Explozie la Mina Uricani: Cinci mineri au murit


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.