In America, orasul este poreclit "Hackerville" pentru ca "majoritatea infractorilor se concentreaza pe escrocherii online si atacuri informatice. Astfel, zeci de milioane de dolari au ajuns in zona in ultimii ani

Potrivit unui articol de luna aceasta din Wired, o mare parte din reteaua internationala de cyber-criminalitate poate fi localizata "intr-un mic oras din Romania, la poalele Alpilor Transilvaneni (sic!). Ramnicu Valcea se numeste si stii ca ai ajuns acolo cand ai dat de drumul de tara, marginit de case darapanate cu gaini la poarta, care duce la o reprezentanta Mercedes", relateaza un articol din The Atlantic Wire.

Pe site se precizeaza faptul ca, in Ramnicu Valcea, banii vin, la propriu, de nicaieri: pe strazile din centru sunt numai masini scumpe, conduse de tineri de 20-30 de ani, cu lanturi din aur la gat si care stau nerabdatori la semafor.

Strazile sunt ticsite de magazine scumpe, multe italienesti, satisfacand o cerere bazata pe venituri ilegale, mai arata The Atlantic Wire. De asemenea, cate o noua constructie poate fi observata la fiecare colt de strada.

"Dar ceea ce iese cu adevarat in evidenta in Ramnicu Valcea sunt birourile de transfer de bani. Cel putin doua duzine de oficii Western Union sunt numai in zona a patru strazi din centru. (...) Va aduceti aminte de Western Union? Craiglist noteaza ca una din modalitatile de a recunoaste o tentativa de frauda auto este -Plata prin Western Union sau alte modalitati de transfer de bani-", conchide jurnalistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.