Actorul Victor Rebengiuc va primi o stea pe Walk of Fame din Bucuresti, in ziua in care implineste 78 de ani.

Aceasta este cea de-a doua stea de pe Walk of Fame din Bucuresti. Walk of Fame este un spatiu dedicat valorilor artistice ale filmului si teatrului romanesti, proiectul fiind inaugurat la sfarsitul lui ianuarie, cu o stea dedicata lui Florin Piersic, relateaza MEDIAFAX.

In seara zilei de joi, Victor Rebengiuc va fi onorat si la Muzeul Taranului Roman din Capitala, cu proiectia filmului "Morometii", de Stere Gulea.

Nascut pe 10 februarie 1933, Victor Rebengiuc, actor de teatru si film, este Absolvent al UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti in 1956 si membru al trupei Teatrului Bulandra din 1957. Acesta a fost rector al UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti, in perioada 1990 - 1996, dar si director al Teatrului Bulandra, intre anii 1996 - 1998.

Printre filmele in care a jucat se numara "Padurea spanzuratilor" (1964), de Liviu Ciulei, "De ce trag clopotele, Mitica?" (1981), in regia lui Lucian Pintilie, si "Faleze de nisip" (1983), in regia lui Dan Pita. Recent, Victor Rebengiuc a jucat in pelicula "Medalia de onoare", in regia lui Calin Netzer, pentru care a primit mai multe premii - mentiune speciala la Festivalul de la Torino, premiul pentru cel mai bun actor la Salonic si premiul pentru cel mai bun actor la TIFF.

In 2004, la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Victor Rebengiuc a primit premiul de excelenta pentru intreaga cariera. In acelasi an, actorul a primit din partea criticilor de film din Romania titlul de cel mai bun actor din 2004, pentru rolul din filmul "Niki Ardelean, colonel in rezerva", de Lucian Pintilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.