Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a spus, marti, la bilantul IGSU pe 2010, ca scopul serviciilor de interventie este ca in 2011 sa existe echipaje SMURD in toate judetele tarii, in prezent fiind sase judete in care acest serviciu nu este disponibil.

Raed Arafat a declarat ca SMURD va mai primi 50 de masini in 2011, din care aproximativ 30 vor fi trimise in zonele unde nu exista acest serviciu.

Arafat a precizat ca sase judete ale tarii nu au SMURD, insa obiectivul este ca si acestea sa fie acoperite, in anul 2011, transmite MEDIAFAX.

Subsecretarul de stat a mai spus ca, in prezent, exista 193 de echipaje SMURD la nivel national, numarul acestora fiind in crestere, in baza "unui plan bine structurat".

Acesta a mai spus ca s-a reusit scaderea timpului de sosire a echipajelor in mare parte a tarii, insa a amintit ca prevederile Legii 95 stabilesc 2014 ca termen limita pentru ajungerea la anumiti timpi de reactie.

"In zona urbana, la cazurile de prim-ajutor sa nu depaseasca opt minute, ceea ce inseamna timp de deplasare sase minute, iar echipajele medicale de urgenta sa ajunga in maximum 15 minute, iar in zonele rurale, echipajele de prim-ajutor in 12 minute maximum, iar cele de urgenta in 20 de minute, incluzand si partea aeriana", a explicat Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.