Iata principalele alimente care ar trebui consumate cat mai rar, din cauza efectelor negative pe care le au asupra organismului.

  • Cafeaua instant la plic

Pliculetele de cafea instant, in special cele 3in1, contin multiple substante de sinteza cu efecte toxice. Mai bine le inlocuiti cu cafeaua macinata, deoarece aceasta din urma nu are efecte benefice asupra sanatatii, fiind un bun tonic digestiv, hepatic si cerebral.
  • Bomboanele

Oricat de innebuniti ar fi cei mici dupa dulciuri sau chiar dumneavoastra, nu alegeti bomboanele colorate, ci pe cele din ciocolata, eventual cu cacao si fructe. Celelalte contin in exces coloranti si zaharurui care afecetaza atat sanatatea cavitatii orale, cat si silueta si sanatatea. Atentie si la cremele de ciocolata din comert, acestea nu trebuie sa contina grasimi hidrogenate.

  • Mezelurile

Mezelurile din comert contin aditivi, conservanti, coloranti si substante odorante pentru a le face irezistibile atat ca miros, cat si ca gust. Multe dintre acestea au chiar substante care le mentin hidratarea. Este indicat sa consumati rar mezelurile, ocazional, si acestea sa nu reprezinte ingredientul de nelipsit din sandwich-urile celor mici sau ale dumneavoastra. Inlocuiti mezelurile cu branzeturi, carne la gratar (de exemplu piept de pui sau peste) sau ciuperci. Daca sunteti la cura, evitati si mai mult mezelurile, in special parizerul, carnatii si crenvustii.

Citeste mai multe despre acest subiect pe Healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.