Medicii legisti din Hunedoara au finalizat necropsia in cazul a trei dintre cei cinci mineri morti in urma exploziei de sambata de la Mina Uricani, stabilind ca acestia s-au intoxicat cu monoxid de carbon, unul dintre acestia prezentand multiple traumatisme produse de deflagratie.

Potrivit sefului Serviciului de Medicina Legala Hunedoara, Dan Marculescu, principala cauza a mortii celor cinci mineri este intoxicatia cu monoxid de carbon, insa in cazul a doi dintre ei nu s-a reusit finalizarea necropsiei, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, minerii au suferit multiple traumatisme provocate de suflul exploziei.

O explozie a avut loc, sambata dupa-amiaza, la Mina Uricani din Valea Jiului, cinci mineri fiind prinsi in subteran. Explozia de metan s-a produs in momentul cuplarii la reteaua electrica a tabloului, dupa o revizie a acestuia. In urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Procurorii Parchetului Tribunalului Hunedoara care cerceteaza cauzele exploziei de la Mina Uricani au inceput, luni, audierea salvatorilor minieri care au intrat in subteran. Ministrul Muncii Ioan Botis a declarat, luni, ca acumularile de gaze persista la Mina Uricani, iar din acest motiv ancheta va dura, probabil, 30 de zile.

Citeste si: "Cele mai grave accidente miniere care au avut loc dupa 1990"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.