„Nu au nevoie de altcineva ca sa le spuna ca sunt sexy”

Ubersexualii sunt atragatori (si nu numai din punct de vedere fizic), foarte dinamici, cei mai competitivi barbati din generatia lor. Sunt siguri pe ei, masculini, stilati si adepti ai calitatii in toate domeniile vie-tii", afirma Marian Salzman, di-rector al unei agentii americane de publicitate, care a definit, re-cent, o noua categorie de barbati.

"Uber" inseamna superior in germana, numai ca nu trebuie sa fii neaparat un star rock sau bogat si faimos pentru a deveni ubersexual. Salzman, autoarea cartii "Viitorul barbatilor", a realizat un top 10 al ubersexualilor faimosi din lume, dar afirma ca orice barbat poate intra in aceasta categorie.
Cel mai reprezentativ ubersexual este in acest moment Bono, solistul trupei U2, considera Salzman, pentru ca "este cunoscut la nivel mondial, sigur pe el, implicat in activitati caritabile si are o multime de fani care ii iubesc muzica si modul de viata".

"Ubersexualii nu imprumuta comportamente si elemente vestimentare, nici de la femei si nici din revistele pentru barbati. Sunt cei care aplica aspectele pozitive ale masculinitatii lor - incredere, aptitudini de lider, pasiune si compasiune. Nu adera la stereotipurile masculine care implica lipsa de respect fata de femei, lipsa emotiilor si ignoranta totala in orice domeniu care nu tine de sport, bere, fast-food si incaltamintea sport", adauga Salzman.
George Clooney a fost trecut pe lista "pentru ca apreciaza lucrurile fine, de exemplu vila sa de pe malul lacului Como", Bill Clinton - "pentru ca afiseaza duritatea americanului din sud, dar nu se teme sa planga", iar Donald Trump - "pentru ca stie ce vrea si face totul ca sa obtina".

Metrosexualii pierd teren

Marian Salzman este cea care a inventat cuvantul "metrosexual", in urma cu doi ani, pentru a descrie barbatul modern, care este foarte preocupat de aspectul fizic si de ceea ce cred cei din jur despre el. Ea afirma ca exista unele asemanari intre ubersexuali si metrosexuali, dar ca diferentele dintre ei sunt mai importante:

- Ambii sunt preocupati. Ubersexualii de cauze si principii, iar metrosexualii doar de ei insisi.

- Ambii respecta femeile. Ubersexualii au insa barbati drept cei mai buni prieteni.

Ubersexualii nu au nevoie de altcineva ca sa le spuna ca sunt sexy si nu cauta, pe strada, vitrina in care se reflecta cel mai bine. Ubersexualii stiu diferenta dintre bine si rau si iau cea mai buna decizie fara sa le pese de parerea celor din jur. Metrosexualii stiu diferenta dintre o lotiune tonica si una exfolianta si sunt atenti sa nu cumva sa foloseasca o marca demodata.

Top 10 ubersexuali

1. Bono, solistul trupei U2
2. Actorul George Clooney
3. Fostul presedinte american Bill Clinton
4. Miliardarul Donald Trump
5. Fostul actor, actual guvernator de California, Arnold Schwarzenegger
6. Senatorul american Barack Obama
7. Actorul Ewan McGregor
8. Actorul Pierce Brosnan
9. Guy Ritchie (Domnul Madonna)
10. Jon Stewart, moderatorul emisiunii "Daily Show" de la CNN.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.