Hotelurile de pe litoral ar trebui deschise in etape, in functie de specificul fiecarei statiuni, si nu la 1 mai, cum prevede legea in prezent, potrivit unei solicitari adresate MDRT de catre Asociatia Litoral-Delta Dunarii, care considera ca situatia actuala provoaca prejudicii hotelierilor.

"Ne-am dori cu totii ca hotelurile sa fie deschise chiar din aprilie si sa inchida in octombrie sau, poate, deloc. Consideram, insa, ca masura prin care s-a stabilit ca totate statiunile de pe litoral sa fie deschise de la 1 mai creeaza mari prejudicii si pierderi detinatorilor de structuri de primire turistica", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii si al ANAT.

Din acest motiv, reprezentantii turoperatorilor de pe litoral cer anularea prevederii legislative si propun, ca solutie, deschiderea esalonata a hotelurilor, pe statiuni.

Turoperatorii dau ca exemplu Costinestiul, o statiune pentru tineri care nu ar trebui deschisa la 1 mai, pentru ca elevii si studentii intra in vacanta abia in iunie.

In schimb, majoritatea hotelierilor din Mamaia sunt de acord cu deschiderea statiunii la 1 mai, aceasta fiind singurul caz in care turoperatorii sunt de acord cu prevederile legii.

Citeste mai multe despre acest subiect pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.