Doua cabane au fost distruse de doua incendii puternice care au izbucnit, in noaptea de vineri spre sambata, pe o insula de agrement din municipiul Arad, cauzele fiind in curs de stabilire, unii localnici afirmand ca a fost vorba de o actiune criminala.

Incendiile au fost raportate dupa miezul noptii, pe o insula a Muresului, din zona de agrement ''Trei insule'', aflata la cativa kilometri de aeroportul local, in Padurea Ceala, transmite MEDIAFAX.

Pe insula exista aproape 500 de cabane, zeci dintre ele devenite locuinte permanente.

La momentul sosirii pompierilor, doua cabane ardeau, la o distanta de 400 de metri una de alta, motiv pentru care unii localnici considera ca focurile au fost declansate intentionat.

Pompierii au intervenit cateva ore, misiunea fiind dificila pentru ca nu au avut acces pe insula cu autospecialele, aceasta fiind legata de oras printr-un pod de pontoane pentru pietoni. Astfel, pompierii au fost nevoiti sa monteze sute de metri de furtun peste podul de pontoare, pentru ca pe insula nu exista hidranti.

''Interventia a fost dificila din cauza caii de acces. Am intins o linie de furtun peste podul de pontoane'', a declarat Eugen Urs, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad.

Cele doua cabane, care nu erau locuite, au fost distruse aproape in totalitate, fiind construite in mare parte din lemn. Una dintre locuinte era a administratorului asocietiei proprietarilor de cabane de pe insula.

''Am avut doua butelii mici de campanie, care au explodat. Nu stiu ce s-a intamplat, eu nu eram aici'', a declarat administratorul, Ioan Sonca.

Cauzele producerii incendiilor sunt in curs de stabilire, insa unii dintre localnici cred ca a fost vorba de o actiune criminala.

Cativa proprietari le-au declarat jurnalistilor ca incendiile au legatura cu alegerea unei noi conduceri pentru asociatia din care fac parte si ca presupusii infractori au dorit sa dea foc sediului administratiei, insa ar fi gresit cabana de doua ori.

Acuzatorii cred ca se dorea distrugerea documentelor asociatiei, pentru a se acoperi cheltuirea unor sume mari de bani colectate de la proprietarii de cabane.

Presedintele asociatiei a refuzat sa comenteze aceste acuzatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.