Comisia Europeana (CE) va initia anul viitor procedurile de infringement (incalcarea drepului comunitar) impotriva Romaniei, daca autoritatile locale nu vor elaborara harti de zgomot pentru 16 orase, a caror populatie depaseste 100.000 de locuitori.
Hartile de zgomot constituie reprezentari grafice ale modului de propagare a sunetului intr-o anumita regiune geografica si pentru un interval de timp definit, scrie Wall-Street.

“Pana in prezent doar noua orase din Romania au fost obligate de normele europene sa-si constituie harti de zgomot”, spune Bogdan Lazarovici, directorul executiv al Enviro Consult, firma specializata in oferirea de servicii pentru masurarea zgomotului.

Edilii locali din 25 de orase romanesti, toate cu o populatie de peste 100.000 de locuitori, vor trebui sa prezinte autoritatilor europene hartile de zgomot, pana la jumatatea anului viitor. Cerinta se aplica tuturor oraselor europene cu minimum 100.000 de locuitori.

Cele noua orase autohtone care au fost auditate pana in prezent din punct de vedere al poluarii fonice sunt Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Precedentul termen de auditare fonica a oraselor a fost la sfarsitul lui 2007 si a vizat doar orasele cu mai mult de 250.000 de locuitori.

Citeste mai multe despre legislatia europeana asupra hartilor de zgomot pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.