Mercurul din termometre a coborat, miercuri dimineata, pana la minus 25,5 grade Celsius la Intorsura Buzaului, judetul Covasna, in timp ce la Miercurea Ciuc, judetul Harghita, minima a fost de minus 25 de grade Celsius.Meteorologii se asteapta ca frigul sa persiste si in urmatoarele zile.

Temperaturile au fost deosebit de scazute, miercuri dimineata, in tot judetul Covasna, meteorologii consemnand minus 25,5 grade Celsius la Intorsura Buzaului, la ora 07.50, minus 22 de grade Celsius la Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc, si minus 16 grade Celsius la Baraolt, potrivit MEDIAFAX.

Primarul orasului Intorsura Buzaului, Leca Bancila, a declarat ca nu sunt probleme cu furnizarea apei potabile sau a energiei electrice.

Si la Miercurea Ciuc, judetul Harghita, mercurul din termometre a coborat, miercuri dimineata, pana la minus 25 de grade Celsius.Potrivit meteorologului de la Statia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, aceasta valoare s-a inregistrat in jurul orei 08.00.

Minima absoluta a lunii ianuarie in Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1985 la Miercurea Ciuc.

  • In luna ianuarie, cea mai scazuta temperatura a fost inregistrata in 1963 si in 1990, cand termometrele aratau minus 35,5 grade Celsius.
  • Cea mai scazuta temperatura inregistrata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand in zona erau minus 36 grade Celsius.

Vremea in urmatoarele trei zile

Vremea in orasul tau

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.