Institutii si companii de stat au cumparat anul trecut masini, aparate de aer conditionat, laptopuri, mobilier, telefoane mobile si servicii telecom in valoare de 175 milioane euro, peste nivelul din 2009, la care se adauga cateva milioane lei bugetate de primarii pe fantani arteziene, statui si lumanari.
Contracte in suma cumulata de peste 3,7 milioane lei au fost incheiate si pentru achizitia de hartie xerox, pixuri, dosare, plicuri, bibliorafturi, cartuse toner, CD-uri, apa minerala, scrie MEDIAFAX.
  • Ministerul Finantelor, care efectueaza achizitii si in numele altor autoritati, prin intermediul unor programe cu finantare comunitara, a cumparat autovehicule si motociclete cu 34,8 milioane euro, cinci salupe fluviale de patrulare cu 7,1 milioane euro.
  • Institutiile publice si companiile cu capital de stat au achizitionat echipamente de comunicatii, laptopuri, servere, instalatii de aer conditionat, piese de mobilier, imprimante laser, telefoane mobile, apa minerala si consumabile de birou in suma totala echivalenta cu 110 milioane euro.
  • Ministerul Apararii, Ministerul Finantelor, Ministerul Mediului, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Inspectoratul General de Jandarmerie, Oficiul National al Registrului Comertului, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, SN Radiocomunicatii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Electrocentrale Bucuresti, au semnat cu diversi operatori contracte si pentru furnizarea de servicii de telefonie publica si mobila, transmisie date si SMS, in valoare totala echivalenta de aproape 6,5 milioane euro.
  • La aceastea se adauga cheltuieli cumulate de cateva milioane lei considerate de maxima necesitate si bugetate de catre unele primarii, precum consolidarea si restaurarea monumentului Matei Corvin (Cluj-Napoca, un milion lei), achizitia monumentului "Asta-i muzica ce-mi place" cu amenajarea soclului (aproape 100.000 lei), instalatii de irigare automatizata in parc (2,2 milioane lei) si fantani arteziene (75.000 lei, toate la Craiova), lumanari (Administratia Domeniului Public Ploiesti, 150.000 lei).
  • Serviciul de Informatii Externe a achizitionat laxative si alte medicamente de 87.278 lei.
  • La randul sau, Romgaz a cumparat pachete software si sisteme informatice de 628.960 dolari de la sucursala din Bucuresti a unei firme din Ciudad de Panama, precum si servere si alte pachete software de 7,9 milioane lei, in timp ce Romsilva a cumparat sosete cu 29.162 lei, atat pentru personalul silvic de teren, dar si de birou. Romgaz a semnat si un contract in valoare de 1,8 milioane lei pentru servicii de fotocopiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.