Si-a pierdut 9 ani din viata. Un tanar condamnat pentru trafic de droguri a fost eliberat dupa ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca instantele romanesti nu l-au judecat corect.

Razvan Bulfinsky avea 22 de ani cand a intrat in atentia politistilor antidrog. El si doi prieteni au fost arestati intr-un restaurant, unde erau si agenti sub acoperire. Sub masa lor a fost gasita o punga cu 2.000 de pastile de ecstasy. Desi tinerii au sustinut ca drogurile au fost plantate de politisti, judecatorii care i-au condamnat s-au bazat exclusiv pe rapoartele agentilor, scrie Realitatea.

Ne-am dus sa cumparam niste haine si niste parfumuri, si am venit la puscarie traficanti de droguri de mare risc si mare banda de traficanti", spune tanarul.

Pedeapsa initiala de 4 ani a fost majorata la 12, pentru ca tinerii erau studenti, deci oameni cu educatie. Sentintele au fost date fara audieri de martori, fara amprente luate de pe punga incriminatorie, fara stupefiante gasite asupra suspectilor sau la ei acasa. Anul trecut, Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a decis ca instantele din Romania i-au incalcat tanarului dreptul la un proces corect.

"Si ce-ai pierdut in timpul astaa -Tot! Un parinte, aproape tot! (...) Viata, tineretea, cei mai frumosi ani si multe!" , a declarat Razvan Bulfinsky pentru N24Plus.

Statul roman a fost obligat de CEDO sa-i plateasca tanarului 10 mii de euro daune morale.

"Anii s-au pierdut, nu mai au cum sa mi-i aduca inapoi si nicio suma de bani nu poate sa aduca inapoi niste ani din viata!", a spus tanarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.