Un copil in varsta de patru ani din municipiul Calarasi a fost diagnosticat cu gripa A/H1N1, fiind izolat la domiciliu, sub tratament, au anuntat, luni seara, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Calarasi.

Potrivit Cameliei Truica, medic primar epidemiolog al DSP Calarasi, copilul a avut primele simptome ale bolii in 19 ianuarie, iar luni seara analizele facute la Institutul Cantacuzino din Capitala au confirmat infectia cu A/H1N1, transmite MEDIAFAX.

"A fost consultat de medicul de familie in 20 ianuarie, iar acesta a emis diagnosticul clinic de gripa noua si a prelevat probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Copilul a fost izolat la domiciliu, nu a necesitat internare, iar starea generala a acestuia este buna. Acesta este al doilea caz confirmat de gripa A/H1N1 in judet in acest sezon", a declarat dr. Camelia Truica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.