Teatrul Odeon are placerea sa anunte spectacolul "VIATA E VIS", dupa Calderon de la Barca

Scrisa in 1635, "Viata e vis", cea mai cunoscuta piesa a lui Calderon de la Barca, este o alegorie filosofica despre conditia umana, despre misterul vietii si despre iluziile lumii reale.

"Viata e vis" imagineaza povestea lui Segismundo, incarcerat de la nastere de propriul lui tata, Regele Basilio, rege fictiv al Poloniei. Trama piesei de teatru are doua surse, Viata lui Budha si istoria reala a lui Don Carlos, printul diform din nastere, inchis si ucis de propriul lui tata, regele Filip al II-lea al Spaniei. Segismundo este o paradigma a fiintei umane inchise in jocul iluzoriu al existentei.

„Portretul lui Dorian Gray”, „Hamletmachine”, „Epopeea lui Ghilgamesh”, „Viata e vis”, texte cu o lumina lunara, melancolice, reflexive, piese de teatru, dar si texte care nu au fost scrise pentru scena, montate la Odeon in ultimii ani, fac parte dintre marile vise ale omenirii, pentru ele spectacolul de teatru fiind in primul rand o lentila.

Spectacole mai au loc in zilele de 26, 27 si 30 ianuarie, de la ora 19.00. Pretul biletelor este de 31,80 lei, intreg, si 15,90 lei reduc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.