Sute de pensionarii militari au protestat luni in Capitala si la prefecturile din tara.

Pensionarii militari protesteaza astazi in Capitala si la prefecturile din tara, cerand Guvernului, MAI, MApN si SRI sa opreasca recalcularea pensiilor lor si sa respecte hotararea ICCJ privind suspendarea aplicarii HG 735/2010. [Alba-neagra cu pensiile militare: Recalcularea, amanata!].

In Capitala, peste o mie de protestatari s-au reunit de la ora 10.00, in Piata Revolutiei, de unde la ora 11.30 au plecat in mars spre Academia Militara. Coloana de protestatari va pleca apoi in mars pe Calea Victoriei, va trece prin fata Casei Poporului, urmand sa opreasca in fata sediului SRI, pentru a fi depusa o "somatie" adresata reprezentantilor institutiei, potrivit MEDIAFAX.

Protestatarii isi vor continuai traseul pe partea stanga a Palatului Parlamentului, pana in zona Hotelului Marriott, unde din nou se vor opri pentru ca un grup de reprezentanti sa depuna "somatia" si la Ministerul Apararii Nationale.
Marsul va fi continuat pe Soseaua Panduri, pana in zona Academiei Militare. Aici, protestatarii vor stationa pana la ora 15.00, timp in care o delegatie va merge la Palatul Cotroceni pentru a depune documentul cu revendicarile lor
.

Concomitent cu protestul din Capitala, membrii din tara ai sindicatului vor picheta sediile prefecturilor din orasele resedinta de judet si vor depune documentul cu revendicarile pensionarilor militari.


In documentul intitulat "Ultimatum (Somatie)", SCMD ii "someaza" pe premierul Emil Boc, ministrii Gabriel Oprea, Traian Igas, Ioan Botis, Catalin Predoiu, Gheorghe Ialomitianu si directorul SRI George Maior sa intrerupa procedurile de aplicare retroactiva a Legilor 119 si 263 din 2010 si sa respecte Constitutia, care stipuleaza ca o lege nu poate dispune decat pentru viitor.

De asemenea, SCMD cere anularea hotararilor MApN, MAI si SRI de emitere a unor noi decizii de pensii si de continuare a "recalcularii" drepturilor pensionarilor militari. Sindicatul mai cere guvernantilor sa renunte la decizia de impozitare suplimentara cu 5,5% a pensiilor mai mari de 740 de lei, atat civile cat si militare
.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

In finalul somatiei, reprezentantii SCMD arata ca in cazul in care problemele semnalate nu vor fi indreptate, vor considera ca Guvernul respinge dialogul si vor convoca, in 1 martie, in fata Guvernului, pensionarii militari si civili afectati de aceste masuri.
Unii pensionari militari din MapN si din SRI au anuntat ca se desolidarizeaza de actiunile SCMD si nu participa la protestele organizate de acest sindicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.